akimonkkonen

Oikeudenpuolustaja Hirvisaari

Kansanedustaja James Hirvisaari kutsui vieraakseen tunnetun islam-arvostelijan Seppo Lehdon eduskuntaan. Seppo impulsiivisena "syntymähulluna" teki natsitervehdyksen ja James kuvasi sen. Tämä tempaus oli liikaa niin Perussuomalaisten puoluejohdolle, kuin monelle muulle edustajalle. Erottaminenhan siitä tuli. 

 

Seppo Lehto sai tuomion taiteilisesta näkemyksestään islamin profeetasta.  Uskonrauha häiriintyi siinä ja profeetan kuvaaminen eräänä yleisenä tuotantoeläimenä loukkasi oikeuselimiä, sekä rauhanuskonnon harjoittajia. Hirvisaari piti tuomiota kohtuuttomana ja oikeusmurhana.

 

Eduskunnassa käsiteltiin tuona kohtalokkaana päivänä ihmisoikeuksia, joihin mm. sanan- ja mielipiteenvapaus kuuluu, -tai pitäisi kuulua länsimaissa. James kutsui siis Seppo Lehdon vieraakseen eduskunnan istuntoon ja tapahtumat vierivät eteenpäin, tehden  Suomen poliittiseen tulevaisuuteen mahdollisesti taitekohdan, jonka merkitystä arvioidaan vielä vuosikymmenten jälkeen. Se, mikä on erottamisen seuraus edustaja Hirvisaaren uralle poliitikkona ja Perussuomalaisille puolueena, jää tulevien päivien osoitettavaksi.

 

Kertakaikkiaan hölmö tekohan tuo oli, kuitenkin ihmisten erilainen itseilmaisun impulsiivisuus, sekä vääräksi koetun oikeuskohtelun protestointi- mieliala saattoivat vaikuttaa tempauksen tekoon.  Hirvisaari kuitenkin jatkaa kansanedustajana, mutta missä puolueessa, tai jatkaneeko omassa "ryhmässään"?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Etköhän nyt vähän liioittele H-Saaren merkitystä?

Aki Mönkkönen

Edellisissä k.e.-vaaleissa hän sai n.5500 ääntä. Pian hän on vapaa toimija, ilman ryhmäkuristusta. Kumuloituvatko äänet? Mahd. uusi puolue saa ääniharavan heti kättelyssä.

Ari Lotvonen

Tapahtui niinä päivinä, jotta koko Suomi sai jokapäisen kahden minuutin vihan.

Mutta kukaan ei näe, että keisarilla ei ole vaatteita. Seppo Lehto ei näköjään riitä asiaa osoittamaan.

Petri Haapa

Sanomaansa tehostaakseen Lehto on esitellyt julkisuudessa omaa keski-ikäisen miehen turpeaa vartaloa ilman rihman kiertämää

Ari Lotvonen

Seksiä pitää olla arjen ankeuteen. Sepon alastonkuvista on moni kiihottunut.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #25

Puhu vain omasta puolestasi äläkä suulla suuremmalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tekoa johon liittyy symboleita ei voi pitää impulssiivisina. Symbolien käyttö on poliittinen valinta. Sori nyt vaan.

Aki Mönkkönen

Eikö impulsiivinen käytös voi liittyä elämänkatsomuksellisiin symboleihin? Olen täysin eri mieltä. Hakaristin alla on nähty erikoisen paljon impulsiivista käytöstä, mutta niin on monen muunkin symbolin alla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On eri asia villiintyä tai seota jonkun symbolia alla kuin tuoda se symboli paikkaan jossa se on ihan selvästi ja kaikkien ymmärryksellä kielletty.

Aki Mönkkönen Vastaus kommenttiin #7

Rooman senaatistahan seon peräisin;) Tosiasiassa impulsiivinen persoona viis´veisaa kielloista, syynä voi olla mm. ADHD, ADD, Tourette jne.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #8

Rooman senaattorit eivät kuitenkaan symbolia pilanneet.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Joku syndrooma on henkilökohtainen ominaisuus mutta tämä teko oli poliittinen teko ja tekijöitä oli kaksi. Monet rikolliset ovat lukihäiriöisiä joka on valitettavaa, ja kertoo siitä että heitä ei ole autettu koulussa tarpeeksi tai oikealla tavalla. Rikoksia tapahtuu enemmän moniongelmaisten parissa mutta se on toinen juttu eikä voi tietona vaikuttaa muuten kuin että yritämme tukea henkilöitä jotka ovat moniongelmaisia. PS puolue ei ole pystynyt tukemaan Hirvisaarta ja jälkipyykki on heidän.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #8

Huonoa käytöstä ei kyllä voi selittää ADHD:llä, ADD:llä tai Tourettellakaan. Ellei Lehdolla siis ole pakko-oireita, joka ojentaa käden natsiterveyhdykseen vastentahtoisesti... Epäilen.

Lisäksi, oliko tuo nyt reilua implikoita, että Lehdolla nämä vaivat olisi. En ainakaan tälläistä ole kuullut.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #7

Viittaako Sini sateenkaarilipun heilutteluun Venäjällä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

No yhtäläisyys ei ole ihan kaukaa haettu. Jos Arhinmäki olisi heiluttanut lippua Duumassa niin olisi varmaan erotettu puolueestaan.

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #15

Taitaa ministeri olla Suomen kansa edustajan ollut, jolloin jos ylipuolet suomalaisista ei hyväky homoja, niin hänellä ei ollut oikeutta Suomen edustajan sateenkaari lippu liehutta.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #50

Voin vannoa sinulle, että reippaasti yli puolet suomen kansasta hyväksyy seksuaalivähemmistöt.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #50

Niinpä, mutta yli puolet suomalasista hyväksyy homot.

En löytänyt heti lukuja, mutta kun sukupuolineutraalia avioliitto kannattaa 49% suomalaisista ja 39% vastustaa, on aika helppo arvioida että vielä suurempi osa suomalaisista hyväksyy homoseksuaalisuuden.

Erkka Matinolli

http://fi.wikipedia.org/wiki/Bellamyn_tervehdys

Symbolien merkitys näyttää muuttuvan ajattelutavan mukaan.

Sirppi ja vasara ei virallisesti säväytä enää edes jenkkejä kylmän sodan päättymisen jälkeen, mutta swastika ja bellamyn tervehdys aiheuttaa hyvien ihmisten esiin marssin, aivan kuin se olisi tae sille, että joku suunnittelee kansanmurhaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ilmeisesti natsitervehdys on perussuomalaisilta ja heihin liittyviltä tahoilta kielletty. Jutta Urpilaisen kohdallahan samanlainen kädenheilautus ei (valitettavasti) johtanut erottamiseen yhtään mistään. (Pahoittelen, että linkki johtaa alkuperäisestä kuvasta muokattuun pilakuvaan, mutta kun en sitä alkuperäistä kuvaa pikaisella etsimisellä löytänyt, niin piti käyttää tuota.)

Ari Lotvonen

Tuota (alkuperäistä) yritin itsekin googlata! Ja juutuubissa on videokin siitä, myös se jees vii kän.

Löytyyhän noita joka lähtöön, mutta vain James ja Seppo joutuu lähteen. Sairasta meininkiä.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Politiikassa lienee järkevää edistää asiaansa keskustelun kuin performanssitaiteen keinoin. Petyin Hirvisaareen nyt, koska odotan kansanedustajilta virkansa mukaista asiallista käytöstä, en pelleilyä enkä performanssitaidetta.

Käyttäjän timohellman kuva
Timo Hellman

Parlamenttitalo ei ole mikään Storyville, jossa sopii önistä ja rönistä tai viuhtoa käsiään impulsiivisesti.
Maailmassa on tuhansia muita paikkoja esittää omia impulsiivisia shownumeroja, joten juuri parlamentin kokoontumisalueella niiden esittämättä jääminen tuskin on iso isku sananvapaudelle.

Sepon kaltaisia ihmisiä ei ennen kutsuttu noin vain vierailulle omalle duunipaikalle. En loukkaa kenenkään älykkyyttä selittämällä, miksi.

Ari Lotvonen

Olet Seppo Lehtoa ja vierailukutsun tekijää älykkäämpi? Vau, niin sitä pitää!

Sepon kaltaisia?!

Tyhmä saa olla muttei tykkimies.

Seppo ressukka ei kelpaa edes tykkimieheksi.

Olavi Mansikka

älä nyt jameksen kavereita hauku... jameshan on jo teihin liitetty ja saatte ensimmäisen kansanedustajan.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Välttämättä mitään kohua eli olisi tullut ilman valokuvaa, jonka Hirvisaari itse otti ja laittoi nettiin. Syy siis ei ole pelkästään Lehdon. Puhumattakaan siitä, että Hirvisaari kutsui hänet eduskuntaan käymään, vaikka miehen "syntymähulluus" on varmasti kaikilla tiedossa.

Olavi Mansikka

edelleen esitän näkökulman taiteen saralta. SCUM-manifestia moni puolustaa. Kyseessähän on manifesti joka kehoittaa tappamaan kaikki miehet. ja naistaiteilija. nyt tää kädennostaja onkin toiselta puolen ja mies. Mitenhän huttuset kumppaneineen tätä taiteilijaa puolustaa?

itse en pidä hyvänä käytöksenä tota nostoa. typerys mikä typerys. Osoitan vaan mielipiteellä miten nopeasti osan porukan mielipiden muuttuu ja nyt ei enää olekkaan taiteiljalla taiteen ilmaisuvapautta.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

SCUM-manifestosta herneiden nenään vetäminen onkin ironista. Yhtäkkiä se onkin kamalaa, jos joku kirjoittaa miehistä samalla tavalla kuin historiassa naisista on kirjoitettu.

Tosin ei liittynyt oikeastaan ollenkaan tämän bloggauksen aiheeseen.

Olavi Mansikka

sama asia. eli kaverihan ilmoittaa olevansa taiteilija. en mä kään pidä sitä manifeston kirjoittajaa taiteilija. ennemin sairaana yksilönä joka pitäisi hoitoon saada. näkökulma huttunen näkökulma on se mikä ratkaisee. osoittaa myös esim sun kaksinaismoralismin asioissa...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Historiassa tapahtunut vääryys ei oikeuta nykyajassa tehtävää vääryyttä, nykymiehet eivät ole syypäitä naisten kohteluun ennen syntymäänsä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #41

En minä sillä. Mutta eikai kaunokirjallisesta teoksesta pidä vetää niin kovia hernehiä hengityselimeen, että sitä pitää tulla paasaamaan joka blogiin, aiheesta riippumatta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #42

Se on kyllä totta, mutta sama pätee herneen vetelyihin siitä jos joku asiasta kokee tarpeelliseksi paasata. Ei sen roskan puolusteleminenkaan kivaa katsottavaa ole.

Se oli ilmestymisensä aikaan tärkeä yhteiskunnallinen kannanotto, ei ole enää.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Hyvät kanssasisaret rauhoittukaa! Olen ollut vierailijana eräässä vakavamielisessä kokouksessa ( uskonnollisessa), jossa miehet moralisoivat tarkkaan naisten käytöstä.
Nämä perussuomalaisia kaikin tavoin mollaavat naiset käyttävät aivan samanlaista moraalista arvostelua.
Hirvisaari vastaa itse tekosistaan ja perussuomalaisten hallitus toimii omien sääntöjensä mukaisesti.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

On se nyt kumma, jos yhdestä kädenheilautuksesta tulee seuraamuksia. Jos Arhinmäki olisi tuonut mukanaan punkkarikavereitaan, jotka näyttävät kameralle keskisormea, niin eipä siitä mitään olisi seurannut. Se on käsi vaan, antaa sen käden olla. Vaikka siellä katsomossa kiljuisi Heil Hitler, niin Hitler on kuollut jo, eikä se kansanmurhaa ja juutalaisten kaasuttamista vastaa.

Ja siitä arvokkuudesta eduskunnassa. Miksi puolueet ottaa ehdokkaikseen BB-staroja, missejä, kiintiöhomoja ja muita tyhjäpäitä, jos kerran arvokkuuteen pyritään? Minulle kyllä sopisi meritokraattinen virkamieshallituskin vallan hyvin. Tulisi nääs jotain tolkkua ehkä päätöksentekoonkin samalla.

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

Ihan toinen tosi tarina; vapaa-ajattelija meni veteraanien hautamuistomerkille ja pissi. Pyysi kavereita ottamaan kuvan tuosta hetkestä. Kuva levisi ja seuraukset: ei mitään. On siis asioita joita saa tehdä ja on asioita joita ei saa tehdä. On typerää tehdä natsi tervehdys, etenkin jos sen tekee aatteen palosta. Ristiväthän monet kätensäkin ja se ei merkitse yhtään mitään, eikä siitä vedetä yleisiä johtopäätöksiä.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Ihan tosi? No jopas jotakin. Vapaa-ajattelija vielä. Ottiko filmille vai digiaikako jo oli. Olisi helpompi ladata tänne näkyviin se digi, mutta onnistuu kyllä vedoksesta tai negatiivista.

Aki Mönkkönen

Tiettyä kaksoisstandartinomaista on ikäänkuin leijunut ilmassa...

Aki Mönkkönen

Niin. Tässä loukkaannuttiin eleestä, jonka tarkoitusperää ei ehkä ymmärretty. Kyseessä voi olla protesti Suomen oikeuslaitosta kohtaan, jolta sekä Lehto, että Hirvisaari tämän puolesta, kokivat Lehdon saaneen kohtuuttoman tuomion, liittyen uskonrauhan rikkomiseen jne.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Perkele, mie oon saant tarpeeksein ! Pohja se on miunkii säkis."

Alikersantti Rokan rehevät sanat tämän arvostellessa luutnantti Lammion toimia sopivat puoluejohtaja Soinin suuhun paremmin kuin hyvin, kun Soinin kiukun kohteena on kansanedustaja Hirvisaari.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Pohja se lie monenkin säkissä, kun toisen puolesta "saa" paistatella julkisuudessa (vaikka mikäänhän ei olisi estänyt Soinia jämäköitymästä jo aiemmin, jotta peiliinkin saa katsoa).
http://forward.com/articles/184963/finland-far-rig...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Eduskuntatalon lehterin lisäksi tämä "humoristi" esiintyi mainitun talon pylväikössä, pyrkien hyräilemään Horst Wessel-melodiaa. Sitä muinaiset roomalaiset eivät harrastaneet. Eivätkä videokuvanneet.

Aki Mönkkönen

Eipä niin. Tosin tuhannen vuotta terrorisoivat maailmaa "voittamattoman armeijansa" turvin ja senaatissaan pitivät valehtelijoiden klubia.

Eikös "Horst Wessel" ollut joku vanha juomalaulu? Itse tykkäsin enemmän "Lili Marleenista"; http://www.youtube.com/watch?v=bUsePoATbrU

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

" Eikös "Horst Wessel" ollut joku vanha juomalaulu? Itse tykkäsin enemmän "Lili Marleenista"; "

"Horst Wesselin" julkaiseminen on edelleen Saksan lain mukaan kiellettyä.
Semmoinen "juomalaulu"

Aki Mönkkönen

On sitä suomalaisina osattu tervehtiä Deutscher Gruss -tyyliin; http://www.iltasanomat.fi/urheilu/art-128833922567...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ja anteeksi on pitänyt typeryyttä pyytää, kuten uutinen kertoo.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Otsikko on vähän härski! Sinustako natsitervehdyksen tekeminen on oikeus?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Yrittääkös Aki Mönkkönen nyt ihan tosissaan esittää, että Perussuomalaisten pitäisi omaksua "roomalainen" tervehdys omakseen ja "saksalainen juomalaulu" Die Fahne hoch (aka Horst Wessel) ikiomaksi puoluemarssikseen?

Epäilen suurempaakin siivousta puolueen peräkammareissa tarvittavan.

Aki Mönkkönen

Mistäs niin päättelet? Mielestäni puolueilla ei tarvitse olla minkäänlaista "puoluemusiikkia" tai tervehdystä. Mutta jos joku yksilö haluaa tervehtiä vaikka päällään seisten, se sallittakoon. Puolueille riittää puolueohjelmien julkaiseminen ja niiden toteuttaminen.
Hirvisaarikin irtisanoutui natsismista, tosin oikeampi termi olisi ehkä ollut kansallissosialismi.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Hirvisaarella on hyvin omintakeinen tapa irtisanoutua natsismista.

Aki Mönkkönen

Ulkomailla näkyvät monin paikoin käyttävän Deutscher Gruss -tervehdystä,eikä se näy loukkaavan ketään, https://www.google.fi/search?q=palesti+nazi+salute...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Eivätpä käyneet "moikkaamassa" Eduskunnan tiloissa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jep. Kyse ei tosiaankaan ole vain siitä, miten tervehdittiin vaan missä ja mihin sitä tervehdystä sitten käytettiin.

Aki Mönkkönen Vastaus kommenttiin #57

Missä ja mihin käytettiin? Suomessa, suomalaisen oikeusmurhan protestoimiseen, kuten Hirvisaaren ystävän, Seppo Lehdon kutsuminen juuri ihmisoikeuksien ja sananvapauden ollessa "framilla". Itse asiassa tervehdys oli kaksinaamaiselle oikeuslaitokselle tarkoitettu pilkallinen ele.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #64

Vaikka tulkintasi olisikin oikein, ei eduskuntasali ole paikka tehdä tarkoituksellisen pilkallisia eleitä.

Aki Mönkkönen

Niin, ei vielä. Milloin Tuomioja kutsunee?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #59

Tuo sakki saanee kutsua odottaa maailman tappiin asti, mutta Palestiinan valtio kaiketi vähemmän aikaa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Aki Mönkkönen Vastaus kommenttiin #60

Niin, voi olla. Tuomioja piti viisaampana vieraille Palestiinan natsien luona (Hamas) itse. En tiedä, miten tervehdyspuoli silloin hoideltiin. Luultavasti kättelemällä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #61

Tuomioja ei vieraillut Hamasin luona.
http://www.hs.fi/kotimaa/a1369100787678

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Aki Mönkkönen Vastaus kommenttiin #62

Niin, ei kai siellä Gazan kaistalla heitä ole? Se Riadkin on sosialisti.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #63

Ovat siellä muutkin osanneet vierailla Hamasin edustajia tapaamatta.
http://www.nytimes.com/2009/02/20/world/middleeast...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tässäpä tämä Seppo Lehdon musiikkipläjäys Eduskuntatalon portailta kuvattuna.
http://youtu.be/WWPn8TbJWBU
Kuvaajan henkilöllisyys lienee salaisuus?

Tässä sitten kyseinen "juomalaulu" historiallisessa kontekstissaan
http://youtu.be/NWyK_JU-100

Ja tässä kirjoittajan iloksi "Lili Marlene"
http://youtu.be/Q56QzGcAKZc

Toimituksen poiminnat