akimonkkonen

Raskasta joulua

  • Hän ei saavu kaikkien luo, koska ei ole, mitä antaa. Voit toimia aputonttuna ja antaa, jos sinulla on jotain annettavaa.
    Hän ei saavu kaikkien luo, koska ei ole, mitä antaa. Voit toimia aputonttuna ja antaa, jos sinulla on jotain annettavaa.

Suurella suulla olen kuullut puhuttavan, että "Suomi on rikkaampi, kuin koskaan". Minun korviini tuo sattui välittömästi. Todellisuus on kokemukseni mukaan aivan toinen ja aivan, kuin vahvistukseksi luin ystäväni fb-profiililista linkin, jossa kerrotaan näin;  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/joulu-moninkertaistaa-avun-t...

 

Kaikilla meillä suomalaisilla ei mene todellakaan historiallisen hyvin. Tähän vaikuttavat tietenkin monet syyt; on sairautta, työttömyyttä, ihmissuhde ongelmia, mielenterveys ongelmia, addiktioita, loppuunpalamista ja yksinäisyyttä. Hädän kirjo on moninainen.

 

Näin joulun alla, jolloin useimpien mieli herkistyy antamisen "moodiin" ja toisaalta tahtoisi tukea nimenomaan suomalaisia puutteenalaisia, on hyvä hetki tutkistella sydäntään, onko jokin auttamisen työmuoto tai ihmisryhmä  se kaikkein läheisin auttamisen kohde.  Minuun kolahti tämä "Raskasta joulua"  jonka musiikillinen anti tyylillisesti ja sanomallisesti upposi sydämeeni. Nuorten mielenterveys on maallemme elintärkeä asia. Toinen sydäntä lähellä oleva työmuoto on ruoanjakelu köyhille ja jouluateriat heille. Tehdään yhdessä suomalaisille hyvä joulu!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomessa joulu on kristittyjen suurin juhla ja kunnioitan sitä heille sellaisena.

Joulu on hiljentymisen ja katumisen aikaa. Vuoden synnit mietitään omassa loukossa virsiä hyräellen. Monelle ei edes kynttilän valju valu anna lohtua syntisäkin alla.

Toivotan kaikille Suomen kristityille mahdollisimman rauhallista ja katuvaista joulua. Onneksi rukouksenne on kuultu.

Muutaman vuoden kuluttua mässäilyt joulupöydissä loppuvat itsestään ja kaikki voivat viettää hiljaisen, rauhallisen diettijoulun.

Aki Mönkkönen

Joulu on toki suuri juhla, mutta monet pitävät Pääsiäistä suurempana kristillisenä juhlana, koska siinä ilosanoma Messiaasta muuttui todelliseksi tapahtuneeksi voitoksi, synnin (hamartia) kuolemasta. Kuten ortodoksit osuvasti sanovat; "Kristus kuoleman kuolemalla voitti".

Pekka Iiskonmaki

''Jeesus Kristus on Herra.'' Minäkin olen herra ja saanut herravihan ylleni.

Eikö Jeesus ole sentään ''Valon ja kirkkauden Valtias?''

Aki Mönkkönen

Kristillisyydessä "Jeesus on Herra" viittaa UT:n kreikankieliseen alkutekstiin, jossa heprean Adonai, on käännetty Kyrios (herra tai ruhtinas). Tässä lauseessa tunnustetaan siis korkeampi asema itseen nähden ja toisaalta riippuvuus tuohon korkeampaan auktoriteettiin.

Pekka Iiskonmaki

Ruhtinas on siten parempi, koska Suomi on herroja täynnä herravihaan asti.

Toimituksen poiminnat