akimonkkonen

Naisen ympärileikkaus on törkeä pahoinpitely

  • Naisten sukuelinten silpominen on yleisintä muslimimaissa Afrikassa.k
    Naisten sukuelinten silpominen on yleisintä muslimimaissa Afrikassa.k

On hyvä, että musliminaiset uskaltavat avautua kokemastaan kulttuurillisesta väkivallasta. Sairaanhoitaja Fadumo Dayib kertoi omakohtaisista kokemuksistaan ja tunteistaan silpomisesta  eilen A-Studiossa. Järkyttävä kollektiivinen pahoinpitely tuo ns. ympärileikkaus onkin siitä syystä, että sitä harrastetaan mystisistä "kulttuurillisista" syistä, mitä lienevätkään? Islamilla ei hänen mukaansa ole mitään tekemistä kyseenalaisen harrastuksen kanssa. Somaliassa lähes jokainen tyttö silvotaan ja läpi keskisen Afrikan ns. muslimivyöhykkeellä se on yleinen tapa. Silpominen on alkeellinen ja vastenmielinen yritys  muuttaa Luojan luomaa miehen omaisuudeksi, jolla ei saa olla  luonnollisia tarpeita. Fadumon kertomus; http://yle.fi/uutiset/lapsena_ymparileikattu_toivon_ettei_kukaan_kokisi_...

Suomestakin kuulemma matkustetaan tekemään noita kauhistuttavia rituaaleja ulkomaille, tai jopa niitä tehdään täälläkin, ehkä hieman kehittyneimmin instrumentein ja ammattitaitoisemmin, - jos niin voi tuollaisesta rääkkäämisestä sanoa. Tämä on Suomen lakien mukaan törkeä pahoinpitely. Siitä nuo tekijät on myös saatava vastuuseen oikeudessa. Jokainen havaittu silpominen on ilmoitettava viranomaisille ja tutkittava.

Minusta on varsin kummallista, miksi silpomisia yhä tehdään, jos kerran islam ei niitä vaadi, kuitenkin juuri näissä maissa, joissa niitä eniten tehdään, -käytännössä kaikille tytöille-  ovat islamille alisteisia maita.  Miksi? Eikö islam vapauta alkeellisia heimoja raakalaismaisista rituaaleistaan? Onhan se mainittu sivistyneenä ja rauhanomaisena uskontona ainakin meillä länsimaissa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Naisen_sukupuolielinten_silpominen

Olipa silpomisille mikä syy tai perinne tahansa, on ne kiellettävä ja islamin on irtisanouduttava niistä kertakaikkiaan, jos se tahtoo olla rauhanuskonto.  Ainakin se on hyvä alku.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Esimerkiksi Egyptissä leikkaukset kiellettiin vuonna 2008, ja sen jälkeen ne ovat vähentyneet. Silti jopa maan pohjoisosan kehittyneemmissä kaupungeissa puolet tytöistä joutuu edelleen ympärileikattaviksi. Näillä alueilla asuu paljon niin sanottuja koptikristittyjä. Myös he noudattavat tapaa.

Keniassakin tyttöjen ympärileikkaukset ovat laittomia. Joissain heimoissa, kuten maasaiden keskuudessa, ne ovat silti arvostettu perinne. Sellaista on vaikea saada lopetetuksi.

Valtaosa maasaista harjoittaa luonnonuskontoa, mutta kristittyjäkin on. Vanhan tavan mukaan ajatellaan, että vain leikattu tyttö on normaali, puhdas ja kunniallinen."
http://www.hs.fi/datajournalismi/a1305766700849

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Pekka Pylkkönen

Kyllä,juurikin. Myös poikalapsille toivoisi suojaa silpojia vastaan. Olkoonkin että kyse on vähemmän radikaalista toimenpiteestä, vauvat eivät ole syyllisiä isiensä ja äitiensä uskomuksiin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Juuri näin. Poikalapsen ympärileikkaus on pahoinpitely ja tyttölapsen ympärileikkaus on törkeä pahoinpitely.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Masai-heimon seksitavat ovat muutenkin omaperäiset. Masait ovat kaikkein promiskuiteettisin heimo Keniassa, ja tämä heijastuu sen korkeina HIV-lukuina. Noin kolmannes masaista on HIV-positiivinen. Masai-heimon omalaatuinen piirre on se, että seksi toisten vaimojen kanssa on sallittu kaikille samaan ikäryhmään kuuluville. Jos masai-mies on petihommissa toisen miehen vaimon kanssa, niin hän työntää keihäänsä maahan majan oven eteen, ja tällöin kotiin palaava aviomies tietää, että hänen vaimonsa on varattu, ja on aika lähteä hänen kävelylle, johon perinteen mukaan kuuluu se, että hän yrittää etsiä toisen miehen vaimon, jonka luona taas hän voi viettää yön. Tämä tapa liittyy heimon yhteisöllisyyteen ja siihen, että asioita jaetaan keskenään. Mustasukkaisuuteen suhtaudutaan kielteisesti, ja jos mies ilmaisee mustasukkaisuutta, niin toiset miehet rankaisevat siitä sakottamalla miestä yhdeksän naudan menetyksellä.

Jos ympärileikkausen tarkoituksena olisi se, että näin varmistettaisiin vaimon pysyminen uskollisena, niin ei tämä kylläkään sovi ollenkaan yhteen heimon promiskuiteettisten tapojen kanssa.

http://blog.cholesterol-and-health.com/2011/08/fre...

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Törkeintä on se että oma oikeuslaitoksemme on lähdössä myötäelämään näissä lasten silpomisissa.
http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1583...

Liity lasten suojelua vaativaan foorumiin:
https://www.facebook.com/groups/lastensuojeluhuole...

Toimituksen poiminnat