akimonkkonen

Vapiskaa, duunarit tulee!

  • Duunari puolueessa, jossa haalarit eivät ole pelkkää rekvisiittaa.  Suomi tarvitsee meitä!
    Duunari puolueessa, jossa haalarit eivät ole pelkkää rekvisiittaa. Suomi tarvitsee meitä!

Arvostan Jari Lindströmiä, uutta ryhmyriämme Perussuomalaisissa. http://www.hs.fi/politiikka/Perussuomalaisten+uusi+ryhm%C3%A4johtaja+voi... Hän on duunari, jolla on vankka ay-tausta. Aika lailla samantapaisia ajatuksia meillä on monesta asiasta politiikan  suhteen.  Jari poltteli demareiden vaalilupauslistaa joskus muinoin, turhista turhimpana paperina. Itse näin ylimielisyyden kasvavan iljettäviin mittasuhteisiin demarivetoisessa Joensuussa viime vuosituhannen viimeisinä vuosina. Politiikka näytti rappeutuneen eliitin hiekkalaatikoksi, jossa herrantertut rakentelivat hiekkalinnojaan meidän tavallisen kansan rahoilla, mutta tarviten meitä vain kerran neljässä vuodessa -äänestäjinä. Muulloin arasti esitettyihin kysymyksiin sai suurilta valtiomiehiltä vastaukseksi pilkallisen hymähdyksen tai valtionhoitoon liittyvää liirumlaarumia.  Tai suoranaista valhetta.

Melkein jo lakkasin äänestämästä kokonaan, koska mitään puoluetta ei ollut duunarille enää olemassa.  Moni tuttava tunsi samoin ja liittyi nukkuvien puolueeseen, tyypillinen kommentti oli silloin; "ei kiinnosta, samat siellä kuitenkin istuu, mikään ei muutu". Pienpuolueita tuli ja meni, eikä niistä ollut haastajiksi "valtionhoitaja" -puolueille.  En ole lainkaan yllättynyt perinteisten työväenpuolueiden alamäestä. Sitä saa, mitä tilaa. Näin se menee. 

Jopa Kokoomus esiintyi työrukkasineen työväenpuolueena hetkisen, jotta pääsisi "valtionhoitajaksi". Totuus paljastui kuitenkin nopeasti sitä äänestäneille; EU-saattohoitajapuolue se käytännössä on, mikä tarkoittaa Suomen alasajoa EU-osavaltioksi ja maamme pääoman dumppausta sen mafiosoille. Vastustin EU:a alusta alkaen ja äänestin liittymistä vastaan, vaikka tiesin, ettei se auta mitään, NE ajavat kuitenkin Suomen eliittikerhoon. Senkin tiesin jo etukäteen, että yhteinen raha syrjäyttää oman valuuttamme ennen pitkää.  Euroopan Yhdysvallat oli päämäärä. Sen jälkeen globaali hallitus.  Globalismia oikein tursusi joka tuutista.  Vastustin joka solullani, mutta en löytänyt ajatuksilleni vastakaikua politiikasta, muilta tahoilta sitä sensijaan tuli. 

Kuunneltuani "maisterisjätkää" Joensuun torilla vuosia sitten, tunsin kiinnostuksen heräävän tuota outoa politiikan lintua kohtaan; kuka Soini, mikä Perussuomalaiset?   Jätkällähän on sana hallussa ja selkeä tapa esittää asiansa. Tätä kannattaa seurata tarkemmin...  

"Jytky" osoitti, etten ollut ainoa, joka  löysi Perussuomalaisista kanavan aitoon demokraattiseen vaikuttamiseen yhteiskunnassa. Duunari  näkee ja tuntee  politiikan vaikutukset arjessa ja osaa ajatella syy-seuraussuhteiden motiiveja, vaikka ammattipoliitikko kuinka taitavasti sommittelisi sanansa, niin että musta vääntyisi valkoiseksi ja päinvastoin. Vapiskaa, duunarit tulevat!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Minä työläisenä en koe minkäänlaista vetoa perussuomalaisiin ja kansallismieliseen öhkäykseen leijonanariipuksineen ja persvakolaisten uuslapualaisiin. Tuskin muutkaan perustyöläiset.

Mikko Saarinen

Ei sota yhtä miestä kaipaakaan. On paljon muitakin puolueita joista valita, vaalilupaustensa rikkojia tosin kaikki.

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä

Minäkään en koe vetoa leijonariipuksiin, mutta vapaassa maailmassa sallin ne toki muille. Perussuomalaisuuteen kuuluu aito erilaisuuden hyväksyminen, toisin kuin "suvaitsevaisuudesta" tyhjää meuhkaaviin, mutta pohjimmiltaan kovin ahdasmielisiin entisiin duunaripuolueisiin.

Sen sijaan perustyöläisenä koen vetoa Perussuomalaiset-puolueeseen, koska se vastustaa suomalaisten työläisten hiellä rakennetun hyvinvoinnin hyväuskoista jakamista koko maailmalle ja erityisesti keski-eurooppalaisille pankeille.

Kun katsoo vasemmiston alamäkeä ja Perussuomalaisten nousua, en taida olla ainoa perussuomalainen perustyöläinen.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen
Käyttäjän SamiVarsell kuva
Sami Varsell

Mikä jätkä Soini on? Herrasmaisteri on tuskin lyijykynää raskaampaa pölliä käsitellyt.

Perussuomalaisten haikailema Euroopan epäparlamentaarinen vapaakauppaunioni olisi liittovaltiotakin vahingollisempi Suomen työtätekevien asemalle.

Tulevaksi europarlamenttiryhmäksi Soini suunnittelee brittikonservatiivien johtamaa työläisvastaista liittoumaa.

Järkevä duunari kaihtaa perussuomalaista puoluetta kuin ruttoa.

Mikko Saarinen

Ei kommunismiin ole koskaan kuulunut demokraattinen päätöksenteko, ei myöskään sosialistijohtoiseen Euroopan liittovaltioon.

Soini on oikeassa siinä, että meidän on parempo toimia demokraattisena ja itsenäisenä valtiona ja tehdä yhteistyötä ja käydä kauppaa muiden maiden kanssa EC:n pohjalta.

Pelkästään perussuomalaisten äänet eivät riitä sosialistisen Euroistoliiton kaatamiseen, mutta se on varma, että kommunistit ajavat liittovaltiota. Työläistet ovat tämän jo huomanneet ja ns. "perinteiset" työväenpuolueet, eli kommunistit ja demarit, ovatkin auringonlaskun puolueita. Vaemmistollakin äänikynnys lähenee uhkaavasti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Saarinen kirjoitti: "Ei kommunismiin ole koskaan kuulunut demokraattinen päätöksenteko,"

Missä Saarinen on nähnyt kommunismia sellaisena kuin se teorian mukaan on? Hän osoittaa joko täydellistä tietämättömyyttä tai välinpitämättömyyttä sosialismin ja sitä seuraavan kommunismin rakenteista.

Ja tarkennus ennen älämölövastauksia: jos arvioimme jotakin jonkin teorian mukaisena, esimerkiksi NL:a sosialistisen teorian mukaisena, meidän on ensin osoitettava, että tuo realinen kohde, esim NL, on teorian, esim. sosialismi, mukainen. Vasta sen jälkeen voimme lähteä arvioimaan teoriaa, esim. sosialismi, tuon realisen toteutuksen, esim. NL, esimerkkinä.

Ja vielä toinen tarkennus: Teorian mukaan kommunismiin siirrytään kun sosialismissa valtio vallanpidon välineenä käy turhaksi ja kuoleentuu. On siis kovin ennenaikaista puhua kommunismista mennyttä kuvaavassa aikamuodossa.

Aki Mönkkönen

EU on turha. Kannatan itsenäistä Suomea ja sen parlamentaarisuutta, en tarvitse lainkaan toista parlamenttia jossain Brysselissä. Sitä parempi, mitä pikemmin tuo turha kulunki lopetetaan ja keskitytään oman maan talouden parantamiseen niilläkin vapautuvilla voimavaroilla. En ole koskaan kannattanut kolhooseja, enkä kannata nytkään.

Niin kauan, kuin EU:a ollaan, on siellä oltava kriittisiä edustajia Suomestakin, muunlaisia en kaipaa. EUfoorikot menkööt sinne vaikka asumaan, ei hetkauta yhtään. Suuri unionikriittinen rintama tarvitaan kaatamaan EU. Muuhun sitä ei tarvita. Brittiläiset ja muut saavat hoitaa asiansa kotimaassaan, kuten haluavat, me hoidamme omat kristillissosiaaliselta pohjalta. Työmies on palkkansa ansainnut, vai mitä? Se on järkevä periaate.

Käyttäjän SamiVarsell kuva
Sami Varsell

Ei Timo Soini tai Perussuomalaiset puolueena kannata Suomen irtautumista EU:sta. Perusuomalaisten "vähemmän mutta parempaa" tarkoittaisi sitä, että kaikki kilpailua vääristävät kansalliset toimet olisivat kielletty EU:n toimesta ja joustot ja kilpailuetu haettaisiin työtätekevien asemaa heikentämällä, julkisia palveluita leikkaamalla ja ympäristöä turmelemalla.

Euroopan vasemmistopuolueet tarjoavat terveen kriittisen vaihtoehdon. Niin kauan kun EU on olemassa, sitä kannattaa yrittää muuttaa siihen suuntaan, että se estää sisäisen kilpailun ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin kustannuksella.

Työmies on palkkansa ansainnut(ei tarkoita joutomies Matti Putkosta). Työmiesten ja -naisten palkat turvataan parhaiten äänestämäällä niitä puolueita, jotka puolustavat työläisten eikä markkinoiden oikeuksia. Näihin puolueisiin eivät Perussuomalaiset, Britannian konservatiivit tai muut Euroopan pölhöpopulistiset oikestopuolueet kuulu.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Niin että tarjoatte sille vientiteollisuudenkin duunarille eroa EU:sta, eristäytymistä muista ja siitä koituvaa hyvää. Siinä sille kristillisyydelle ja sosiaalisuudelle olisikin tilausta. Pärekattotalkoissa kuluisi duunareitten viikonloput. Saattaapi tuo olla niin, ettei se duunari oikein tällaisille ajatuksille syty. Maailma muuttuu ja muutos muuttuu. Siinä on pysyttävä mukana tai eristäydyttävä. PS. Hyvää Runebergin päivää

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä

Kyllä muiden maiden kanssa voidaan olla tekemisissä ja kauppaa käydä, mutta ei kai meidän silti kannata heidän pankkien tappioita maksaa. Siitähän tässä on kysymys. Tervetuloa maailman muutos ja kansainvälisyys, mutta älkää käpistelkö lompakkoani.

Jos ranskalainen/saksalainen pankki ottaa riskin ja lainaa rahaa huonosti asiansa hoitaneelle maalle (Välimeren rannalla), se saa toki kovaa korkotuottoa, mutta ottaa myös riskin ettei saakaan lainaamaansa takaisin. Jos riski toteutuu, se on sitten sen pankin tai kyseisen valtion asia vastata seurauksista, eikä jonkun toisen maan (Suomen) veronmaksajien.

Perussuomalaiset on ainoa puolue jonka mielestä pankkien pitää kantaa tappionsa itse, kun ovat voitotkin keränneet. Kyllä ainakin tämä duunari syttyy.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No tuohan tarkoittaa sitä, että olette valmiita hyväksymään myös mahdollisen pankkijärjestelmän romahduksen. Sille riskille ei ainakaan tämä duunari syty. Sehän halvaannuttaisi koko yhteiskunnan toiminnan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mönkkönen otsikoi kehottaen vapisemaan. Jos noita jytkyjä vielä tulee niin duunarit joutuvat todellakin vapisemaan peloissaan ja kylmissään.

Meidän duunareiden ainut mahdollisuus on siinä, että näemme meillä olevan enemmän yhteisiä etuja kreikkalaisten, espanjalaisten ja kiinalaisten työläistovereiden kanssa kuin pankkiirien ja nationalistihörhöjen kanssa.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Olipas hyvä kirjoitus, kuten yleensäkin sinulla Aki :) Lindström oli oiva valinta, minäkin perusduunarina tästä hyvin iloinen. Ei demarit duunarin puolella ole ollenkaan, heidän yleismaailmallinen solidaarisuus ei auta samaan työpaikkoja Suomeen - saatika edes säilyttämään niitä.

Ukkini oli muuten demari 30-40 vuotta. 2011 hän äänesti Perussuomalaisia. Oli myös iloinen, että tyttärentytär oli kiinnostunut politiikasta ja on liittynyt Perusuomalaisiin.

Toimituksen poiminnat